menü

Lulu blog

Milyen a jó kutyaágy?

Közzétéve: 2017. 10. 23. Szerző: Luludog

A jó ágy biztosítja a pihentető alvást és a szervezet regenerációjához megfelelő alapot. Miért lenne ez másképpen a kutyáknál?

Valószínűleg egyikünk sem gondol áhítattal az otthon lévő ágyára, holott ez az a dolog, ami nélkül nehezen lennénk meg. A jó ágy biztosítja a pihentető alvást és a szervezet regenerációjához megfelelő alapot. Miért lenne ez másképpen a kutyáknál? Nekik is fontos a jó minőségű ágy, ahova kényelmesen letelepedhetnek és húzhatják a lóbőrt, amíg fel nem ébrednek valami gyanús dologra és mennek intézkedni, ellenőrizni – legyen ez a kertben vagy a lakás bejárati ajtaja előtt.

 

Amikor a gazdik hazatérnek az új családtaggal, többnyire már megvan mindenük, amire a kutyusnak szüksége lehet: kutyatáp, etető-és itatótál, póráz, nyakörv, kutyaház vagy fekvőkosár. Kevesen ismerik azonban a professzionális, méretre szabott kutyaágyakat, melyek nagyon fontosak a kutya egészségének megőrzésében.

 

Nézzük, milyen is a jó kutyaágy!

 

Biztosítja ebünknek a “saját szobát”, biztonságot – az lesz az Ő privát helyisége, ahová visszavonulhat pihenni, amikor csak akar.

Megfelel a kutya felépítésének, egészségi állapotának, súlyának, korának – egyszóval egyedi darab, a kutya igényeinek megfelelően.

Praktikus, ha mosható, erős huzattal bevont ágyat választunk, mert ez megkönnyíti a tisztántartást.

Megóvja kutyánkat a sérülésektől, hiszen nem kell magasra másznia, ugrálnia, tornagyakorlatokat végeznie, hogy lefeküdhessen, egyszerűen csak lekuporodik a kedvenc vackában lévő ágyra és már pihenhet is. Ez különösen az öreg, vagy izületi problémákkal küszködő ebeknek fontos.

Ha rászánjuk magunkat, hogy kutyánk kényelmének érdekében felkutassuk a legjobb ágyat, akkor hamar tapasztalni fogjuk, hogy az lesz ebünk a kedvenc helye a szobában.

Címkék