menü

Lulu blog

Só ellen kutyacipő

Közzétéve: 2017. 10. 23. Szerző: Luludog

A hideg (fagy), a hó, a latyak, a sózás alkalmazása csúszásmentesítéshez mind-mind tartogatnak veszélyforrásokat az állatokra nézve is. Természetesen elsősorban a kutyáknak, hiszen őket még rossz időben is ki kell vinni, meg kell sétáltatni.

 

.Mivel a legtöbb helyen még sózással csúszás mentesítenek, az állatok lábvégei bizony megsínylik ezt – a só kimarja a bőrüket. Ez ellen már nehezebb, némileg körülményesebb a védekezés. Ma már egyre több kutyán látni séta közben ún. “kutyacsizmát”. Ez egy nagyon praktikus eszköz az állatok lábvégeinek védelmére jeges, sós, latyakos talajon. Sokan “cikinek” érzik a kutyacsizma használatát, pedig nem az. Az állatok viszonylag hamar megszokják, és vígan közlekednek benne. Ma már remek bio gumiból készült kutyacipőket lehet nálunk kapni, ami nagyon kényelmes kutyusunknak és nem marja ki a só a lábát. Másik lehetőség a speciális kenőcsök alkalmazása. Valaha a “szarvasfaggyú” volt a sláger. Ma már kapható nálunk a Tigi! márkától egy nagyon jó mancsvédő viasz, amit séta előtt 5-10 perccel kell az állat lábvégére (ujjak köze, talp) kenni, és ez a viasz védőréteget képezve segít a lábvégek védelmében.

 

De a legjobb megoldást csakis a Bio gumiból készült kutyacipőink nyújtanak. Utána pedig kenjük be tappancs krémmel, ami shea vajat is tartalmaz, így nyugtatja és ápolja kutyusunk tappancsát!